De 10 vanligaste löparskadorna!

Det brukar sägas att det är bra att känna till sina fiender och gillar man löpning så är de olika löparskadorna man kan drabbas av stora fiender! Det kan vara bra att veta vilka som är de vanligaste löparskadorna, vet vi det så kan vi jobba preventivt mot just de skadorna.

Taunton et. al (2002) gjorde en studie där man samlade data från löparskador under en två års period på en medicinsk klinik i Vancouver. Man fick data på över 2000 löprelaterade skador och kunde utifrån det dra slutsatser om vilka skador som verkar vara vanligast förekommande.

Här är de tio vanligaste löprelaterade skadorna från studien:

1. Patello-femoralt smärtsyndrom
2. Löparknä
3. Plantar fasciit
4. Meniskskada
5. Tibial stress syndrome (benhinneinflammation)
6.  Patella-tendinopati
7.  Akilles-tendinopati
8. Gluteus medius-skada
9. Stress fraktur i tibia
10. Rygg skador

10 vanligaste löparskadorna

 

Inga kommentarer ännu

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *